Met een vleesthermometer, kun je zoals de naam al zegt, zeer gemakkelijk de exacte temperatuur van je vlees meten. Op deze manier krijg je de perfecte biefstuk, kip of andere stukken vlees. Je gebruikt de vleesthermometer door de thermometer in het vlees te steken. Aan te raden is om dit in het dikste gedeelte van het vlees te prikken zodat je zeker weet dat het vlees ook daar de juiste temperatuur heeft.
Voor vele is het nieuw om een digitale vleesthermometer te gebruiken. Er zijn erg veel factoren die de ideale bereidingstijd bepalen. Namelijk de grootte van de oven, de bereidingswijze en de structuur van het vlees.
De oplossing; een thermometer om de kerntemperatuur van het vlees te meten. Zo houd je niet de tijd in de gaten maar de kerntemperatuur. Wij vertellen je hoe je een vleesthermometer het beste kunt gebruiken.
Nu je weet hoe je de vleesthermometer gebruikt, hoef je alleen nog maar de juiste temperatuur te weten. Daarom hebben wij hier een lijst voor je gemaakt zodat je precies weet wanneer je vlees gaar is.
Rundvlees | Temperatuur |
---|---|
Rauw vlees | 40 tot 45 C |
Rood vlees | 50 tot 55C |
Rose gebakken | 55 tot 60 C |
Doorbakken vlees | 65 tot 70 C |
Kalfsvlees | Temperatuur |
---|---|
Rose gebakken | 50 tot 60 C |
Medium gebakken | 60 tot 70 C |
Doorbakken | 70 tot 80 C |
Varkensvlees | Temperatuur |
---|---|
Rose gebakken | 60 tot 65 C |
Doorbakken | 70+ C |
Kip & Kalkoen | Temperatuur |
---|---|
Doorbakken zonder bot | 85+ C |
Doorbakken met bot | 70 tot 75 C |
Iedere kok is ervan op de hoogte; de juiste temperatuur van het vlees is zeer belangrijk. Daarom is het erg belangrijk dat elke keuken in het bezit is van één of meerdere vleesthermometers. Bij Thermapen Nederland hebben we een ruim assortiment aan vleesthermometers. Zo hebben we de Thermapen in verschillende uitvoeringen maar ook simpelere modellen.